Sinterklaas in Den Haag Zuid West

V.l.n.r. Henk Grijspaardt-Frans Leijendekkers-Rob van den Berg-Steffen Grijspaardt


De organisatie hiervoor is gestart in 2008 door Henk Grijspaardt, bestuurslid van Ondernemersvereniging Dierenselaan/Apeldoornselaan e.o. en Leo Reijsbergen, vertegenwoordiger en oud-ondernemer van Winkeliersvereniging Leyweg.(Helaas hebben wij begin 2011 geheel onverwacht afscheid moeten nemen van Leo Reijsbergen)

In 2009 is voor het eerst gestart met een Sinterklaasoptocht door vier winkelcentra: Winkelcentrum Dierenselaan/Apeldoornselaan e.o., Winkelcentrum Leyenburg, Winkelcentrum Almeloplein en Winkelcentrum Leyweg. Door het enorme succes hiervan heeft in 2010 Winkelcentrum Betje Wolffstraat een verzoek ingediend om opgenomen te worden in de Sinterklaasoptocht. De optocht is in 2010 wederom met groot succes verlopen, nu met een bezoek aan de kinderen in vijf winkelcentra.

Een leuke Sinterklaasintocht in de winkelcentra voor de kinderen die op een unieke wijze plaats vindt. Sinterklaas staat in deze opzet dichter bij de kinderen omdat hij in ieder winkelcentrum de tijd neemt om een rondgang te maken en daar waar mogelijk de kinderen een handje te geven. Ieder winkelcentrum heeft jaarlijks zijn eigen bezoek van Sinterklaas maar in 2009 is besloten dit gezamenlijk te organiseren. Door deze opzet is het mogelijk een leuke dag voor de kinderen te organiseren waarbij zij dicht in de buurt van Sinterklaas kunnen komen en het voor de deelnemende winkelcentra voordeliger wordt om dit feestje te organiseren. In plaats dat ieder winkelcentrum zijn eigen Sinterklaas inhuurt en daar uiteenlopende bedragen voor neertelt, wordt er nu gewerkt met veel vrijwilligers uit de sport(bijv.: korfbal/fitnes) en muziekwereld(bijv.: drumbands/fanfares).

Door een vooraf vastgestelde bijdrage van deze vijf winkelcentra, sponsoring vanuit het bedrijfsleven en de gemeente Den Haag is het wederom mogelijk gemaakt om deze unieke optocht langs de vijf winkelcentra te kunnen organiseren.

De stichting zorgt voor de financiele kant van de Sinterklaasoptocht en zorgt ook voor het in stand houden van de website die in 2010 gelanceerd is: www.sinterklaasindenhaagzuidwest.nl. De organisatie is niet commercieel opgezet en zal ook geen winst beogen.

Steffen en Henk Grijspaardt zijn namens de Stichting verantwoordelijk voor de organisatie van de sponsoring en de pr voor deze optocht.

In samenwerking met Frans Leijendekkers van Haagmedia wordt er veel aandacht via de Zuidwesterkrant aan de Sinterklaasoptocht in Den Haag Zuid-West gegeven.